Elsőként 0,5 kg cukrot,
4 egész tojást,
2 kávéskanál mézeskalács fűszert (vagy 1kk őrölt fahéj+1kk őrölt szegfűszeg),
és 2,5 dkg szódabikarbónát habverővel habosra kell verni.
Ezt követően 0,25 kg langyos mézet beleöntve tovább keverjük.
Majd 92 dkg lisztet teszünk bele. Ezt egy ideig lehet géppel keverni, majd kézzel kell befejezni az összeállítást.
Minimum 1 éjszakát kell állnia!!!
Megjegyzések
- elég puha tésztát kapunk, de a kiszaggatás utáni maradékokat és a gyerekek által agyonlisztezett roncsokat folyamatosan hozzáadva a tésztához, jó állagú tésztát kapunk. Ha külön a végére hagyjuk a maradékok összegyúrását, az nagyon kemény állagú lesz!
- 92 dkg liszt az egy zacskó 1kg-os lisztet jelent. Nem kell méregetni!! :)
- folpackban sokáig tárolható a tészta
- ha nagyon keményre száradt a kisütött mézeskalács, akkor fémdobozba kell tenni és egy-két napra alma szeleteket kell beletenni.
- lehet díszíteni tojáshabbal: 1 tojásfehérjéhez 16-18dkg porcukrot keverünk. Géppel érdemes sokáig keverni, majd erős zacskóba tenni és a sarkát picit kivágni